Objavljen novi poziv programa URBACT

Godišnji nacionalni Infodan programa URBACT III za Hrvatsku održat će se 17. siječnja u Opatiji

Objavljen je novi poziv za Mreže za planiranje u sklopu programa URBACT III. Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne samouprave i njihove razvojne agencije, a riječ je o posljednjem pozivu za ovaj tip mreža u ovom financijskom razdoblju. U Mrežama za planiranje već je sudjelovalo 9 hrvatskih gradova.

U sklopu ovog poziva bit će odobrene do 23 nove Mreže za planiranje koje će se sastojati od 7 do 10 partnera. Iako je poziv otvoren do 17. travnja ove godine, mreže se relativno brzo formiraju pa je potrebna hitna reakcija. Više informacija o pozivu možete pronaći OVDJE.

Mreže za planiranje nastoje pomoći europskim gradovima pronaći rješenja za urbane izazove te potiču razmjenu iskustava i zajedničko učenje među partnerima. Kao rezultat dvogodišnje provedbe projekata/mreža, partneri će izraditi Integrirani akcijski plan i imat će priliku isprobati neka rješenja manjih razmjera u svojim gradovima. Taj će posao biti obavljen okupljanjem lokalnih dionika i radom u lokalnim i transnacionalnim partnerstvima.

Detalji poziva i iskustva hrvatskih i slovenskih gradova koji su već bili uključeni u provedbu URBACT-ovih mreža bit će predstavljeni na nacionalnom Infodanu koji će se dana 17. siječnja, održati u Opatiji. Registracije za sudjelovanje na navedenom Infodanu otvorene su do 15. siječnja.

Više informacija o Infodanu možete pronaći OVDJE, a registrirati se možete OVDJE.

VEZANE VIJESTI

S više parkova i zelenih površina ova metropola postaje pravi „vrtni grad“!

Prva žena na čelu francuske metropole već je u svom prvom mandatu pokrenula veliku zelenu preobrazbu grada sadnjom 20.000 stabala. Na tome se nije stalo jer je u Parizu od srpnja 2020. dodatno povećan broj njegovih zelenih stanovnika, a ukupno je tijekom prošle sezone sadnje (jesen-zima 2020.) posađeno 15.284 stabala. Ove sezone planira se sadnja više od 20.000 stabala.

Konferencija o održivom lokalnom razvoju / Infodan programa URBACT III

ODRAZ i Udruga gradova (Nacionalna URBACT točka) pozivaju vas na konferenciju o održivom lokalnom razvoju koja će se održati u sklopu Infodana programa URBACT III i to u srijedu 4. prosinca 2019. u prostoru Matis Absolut Lounga (Trg Stjepana Radića 3, Zagreb, uz Koncertnu dvoranu V. Lisinski) od 10.30 do 16.30 sati.

Predstavljanje Integriranih akcijskih planova Urbact gradova

Nakon dvije i pol godine aktivnog sudjelovanja u mrežama europskih gradova, hrvatski partneri predstavit će svoje integrirane akcijske planove nastale u okviru programa URBACT III i to Dubrovnik, Koprivnica, Solin, Split, Šibenik, Varaždin i Zagreb.

 

Poziv gradovima za stvaranje URBACT mreža za akcijsko planiranje

U siječnju je otvoren prvi poziv za osnivanje novih mreža gradova programa URBACT i bit će otvoren do 31. ožujka. URBACT je program europske teritorijalne suradnje koji okuplja gradove u tematske mreže za planiranje ili prijenos održivih i integriranih urbanih praksi.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER