Kutija dobrodošlice za montrealske bebe

Za svako novorođenče, odnosno dijete rođeno od 1. siječnja 2024.

Montrealska gradska uprava pripremila je iznenađenje za sve obitelji koje su dobile ili očekuju novorođenče od 1. siječnja 2024. godine.

Kutija dobrodošlice za montrealske bebe sadrži desetak pažljivo odabranih predmeta za djecu do 12 mjeseci starosti koja su rođena u Montrealu od 1. siječnja 2024. godine. Pravo na jednu kutiju dobrodošlice imaju roditelji i posvojitelji novorođene djece, koji žive u jednoj od 19 montrealskih četvrti.

Predmeti u kutiji dobrodošlice uključuju hlače i pelene za bebu, dudu, ručnik za kupanje, silikonski podbradnjak, deku za piknik od flisa, kao i ručnu lutku, zvečku i termofor s flis navlakom. Svi navedeni predmeti lokalno su proizvedeni, a namijenjeni su za korištenje tijekom prve godine djetetova života.

Za roditelje se u kutiji nalaze i dvije ulaznice za muzejski kompleks Espace pour la vie (Prostor za život) s pet najistaknutijih montrealskih prirodoslovnih muzeja: Biosphere, Biodôme, Insectarium, Botanički vrt i Planetarij, u koja je ulaz za djecu do pet godina besplatan.

  • Boîte Bienvenue bébé pour les bébés montréalais © Ville de Montréal

Kutija se preuzima u jednoj od 45 knjižnica u Montrealu

Roditelji ne trebaju biti upisani u knjižnicu, ali za preuzimanje kutije dobrodošlice trebaju predočiti važeću identifikacijsku ispravu, potvrdu o rođenju djeteta koja uključuje ime roditelja ili rodni list koji se prihvaća tijekom prva tri mjeseca nakon rođenja, rješenje o posvojenju ili obavijest o odluci imigracijske službe i izbjegličkom statusu.

Ako u kutiji nedostaje jedan ili više predmeta, roditelji je u knjižnici mogu zamijeniti u roku od 30 dana. Kutija i njen sadržaj nisu namijenjeni za prodaju, a roditelji kojima kutija dobrodošlice za bebe nije potrebna mole se da je doniraju potrebitoj obitelji.

VEZANE VIJESTI

Barcelona ima najbolju javnu knjižnicu na svijetu

Knjižnica „Gabriel García Márquez“ u četvrti Sant Martí u Barceloni proglašena je najboljom javnom knjižnicom za 2023. godinu. Nagrada je dodijeljena ovog ponedjeljka tijekom 88. kongresa Međunarodnog saveza knjižničarskih društava i ustanova (IFLA) u Rotterdamu.

Poticanjem pješačenja i biciklizma Montreal pokreće i jača svoje gospodarstvo

Nakon velikog uspjeha projekata proširenja i stvaranja novih pješačkih zona u protekle dvije godine, Grad Montreal najavio je nastavak financiranja projekata koji će se provoditi i razvijati tijekom sljedeće tri godine. Time se ne podiže samo kvaliteta života, već se nastoji utjecati na poboljšanje poslovanja trgovina, obrtničkih radnji, startup tvrtki te restorana i kafića u području pješačkih zona.

Ljetne oaze u srcu Montreala

Nove zelene oaze i uređene ljetne terase u središtu Montreala ponovno postaju žarište kulturnog i društvenog života, privlače posjetitelje te pozitivno utječu na poslovanje lokalnog gospodarstva

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER