Galerija Uffizi uvela novu digitalnu ulaznicu

Od 6. svibnja 2024. ulaznica se može preuzeti izravno na pametni telefon

Ulaznice za Galeriju Uffizi, jedan od najstarijih i najposjećenijih muzeja u svijetu, već dugo se mogu kupiti putem muzejskih mrežnih stranica, a od početka svibnja uvedena je nova digitalna ulaznica koju posjetitelji u obliku QR koda primaju putem elektroničke pošte.

Ulaznice za Galeriju Uffizi, Palaču Pitti i vrtove Boboli kupljene online na službenoj stranici muzeja od 6. svibnja 2024. na e-mailove i pametne telefone posjetitelja stižu kao QR kodovi koji se pokazuje osoblju zaduženom za kontrolu na svakom muzejskom ulazu. Nova procedura ne poništava dosadašnje rezervacije napravljene putem starog sustava naplate ulaznica, ali značajno skraćuje vrijeme čekanje za preuzimanje papirnatih ulaznica, štedi troškove papira i tiskanja te pojednostavljuje ulazak u muzej.

 

  • „Rođenje Venere“ Sandra Botticellija (© vladimiravpower / Pixabay) i nova digitalna ulaznica (© Le Gallerie degli Uffizi)

„S ovim novim sustavom naplate ulaznica želimo smanjiti gužve te osigurati protočniji ulazak posjetitelja u muzej. Osim toga, s novom digitalnom ulaznicom posjetiteljima poboljšavamo kvalitetu boravka u muzeju i skraćujemo im čekanje na trgu Piazzale degli Uffizi.“ – kazala je ravnateljica Galerije Uffizi Simone Verde.

Novouređeni Vasarijev prolaz (Corridoio Vasariano) može se posjetiti uz kupnju posebne ulaznice. Posjet počinje u prizemlju Galerije Uffizi te se gornjim dijelom mosta Ponte Vecchio nastavlja do Palače Pitti i vrtova Boboli (Giardino di Boboli) s druge strane rijeke Arno.

  • © Le Gallerie degli Uffizi

Kao i svi državni talijanski muzeji i galerije, Galerija Uffizi besplatno se može posjetiti prve nedjelje svakog mjeseca. Preciznije informacije i novosti o tome kako rezervirati i kupiti ulaznice možete dobiti putem sljedeće poveznice.

VEZANE VIJESTI

Prvi dio obnovljenog rimskog trga Piazza Augusto Imperatore otvorit će se do kraja godine

Prva faza obnove trga oko drevnog Augustovog mauzoleja, posljednjeg počivališta prvog rimskog cara, trebala bi se prema najavi gradonačelnika Roberta Gualtierija završiti do kraja ove godine. Mauzolej će biti okružen pješačkim stazama i zelenilom te povezan s trgom i okolnim ulicama širokim stepenicama koje će stvarati izravnu vezu između razine suvremenog i povijesnog grada.

Firenca će ove jeseni postati bogatija za 700 stabala

Sudjelovanjem u projektu „Doniraj stablo“ („Dona un albero“) građani pomažu u povećanju broja stabala u glavnom gradu talijanske regije Toskana. Osim što time štite klimu, svako posađeno stablo ili više njih mogu posvetiti voljenoj osobi.

U Firenci otvorena nova biciklistička staza

Gotovo jedan kilometar duga biciklistička staza doprinosi daljnjem razvoju održive mobilnosti i većoj sigurnosti biciklista, kao i ostvarenju krajnjeg cilja, a to je biciklistički grad za sve građane Firence.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER