Udruženim snagama u akciji prikupljanja otpada

cargo-partner i Hrvatske šume ujedinjeni za okoliš

Tvrtka cargo-partner Hrvatska u suradnji s Hrvatskim šumama d.o.o. uspješno je organizirala značajnu inicijativu prikupljanja otpada na idiličnom šumskom području blizu Pule. Ova inicijativa, provedena 8. lipnja, poklopila se s globalnim obilježavanjem Svjetskog dana zaštite okoliša, kao inspirativan podsjetnik na zajedničku dužnost brige za okoliš i očuvanje našeg planeta.

Zajednička inicijativa cargo-partnera i Hrvatskih šuma utjelovljuje temeljna načela zaštite okoliša u svakodnevnim rastućim ekološkim izazovima. Ovim događajem cargo-partner iznova potvrđuje svoju predanost i posvećenost održivim praksama i harmoniji s prirodom.

„Održivost okoliša usađena je u vrijednosti cargo-partnera”, izjavio je Zoran Starčević, direktor cargo-partnera Hrvatska. „Naše sudjelovanje u ovakvim inicijativama nadilazi korporativnu odgovornost; ono odražava našu trajnu predanost očuvanju okoliša. Cilj nam je potaknuti pozitivne promjene i ohrabriti druge da prihvate održivost, čime čuvamo ljepote našeg prirodnog svijeta. Svjesni smo da naši današnji postupci oblikuju budućnost, stoga radimo zajedno kako bismo osigurali održivije sutra. Zajedničkim naporima i čvrstom odlučnošću možemo ostvariti istinske promjene i stvoriti put za održiviji i harmoničniji suživot s prirodom.” - istaknuo je Starčević.

U kontekstu očuvanja hrvatskih šuma, akcija poprima poseban značaj. Šume su pluća naše prirode, osiguravajući nam kisik i čist zrak te obogaćujući bioraznolikost. Tvrtka cargo-partner i Hrvatske šume ulaganjem zajedničkih napora potiču svijest o važnosti očuvanja tog prirodnog resursa, pružajući primjer djelovanja na lokalnoj razini u svrhu zaštite okoliša.

Tvrtka cargo-partner značajno je poboljšala svoj rezultat na ocjenjivanju EcoVadisa 2024., osvojivši brončanu medalju. EcoVadis je neovisna agencija koja procjenjuje održivost i društvenu odgovornost tvrtki globalno, uzimajući u obzir njihove politike, prakse i rezultate u područjima kao što su zaštita okoliša, radni uvjeti i odnosi s dobavljačima. To ih svrstava među 35 posto najboljih kompanija koje su ocijenjene korporativnom ocjenom održivosti. Na najnovijoj EcoVadisovoj procjeni cargo-partner je značajno poboljšao svoj rezultat, podižući ga s 44 na 58 bodova u protekloj godini. Ukupnim rezultatom od 58 bodova cargo-partner svrstao se u kategoriju “dobro”, što označava čvrstu osnovu za održive prakse, a uveo je i opciju korištenja održivog aviogoriva za zrakoplovne pošiljke, što klijentima omogućava da smanje ugljični otisak svojih transporta i dobiju certifikat odgovarajućeg smanjenja CO₂.

O tvrtki cargo-partner: Tvrtka cargo-partner pružatelj je infologistike u cjelini i nudi sveobuhvatan portfelj rješenja za zračni, prekomorski i kopneni prijevoz te skladištenje. Može se pohvaliti s više od 40 godina iskustva u područjima informacijske tehnologije i optimizacije opskrbnog lanca, te smišlja usluge po mjeri za cijeli niz industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje korisnike diljem svijeta. Tvrtka je osnovana 1983. godine, a samo prošle godine zabilježila je promet veći od 2,06 milijardi eura. Trenutno zapošljava više od 4000 ljudi u cijelom svijetu.

VEZANE VIJESTI

Samobor: Na Stražniku otvorena staza „Upoznajmo šumu”

U Park šumi Stražnik otvorena je edukativno rekreativna staza „Upoznajmo šumu“ uređena sredstvima dobivenim iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta je 830.000,00 kn od čega je 80 % financirano sredstvima Europske unije.

VIDRA: Hrvatske šume manipuliraju građanima i obmanjuju institucije EU

U povodu Svjetskog dana šuma, Udruga VIDRA – Veterani i društvena akcija i njezin forum Zeleni odred ukazali su na manipulaciju i zlouporabu stanovništva u svrhu nelegalnog obavljanja šumarskih radova, krivotvorenje dokumenata o poslovanju, obmanjivanja institucija Europske unije, ali i stjecanja nepripadne materijalne koristi.

Međunarodni dan šuma 2023.: Zdrave šume za zdrave ljude

S ciljem podizanja svijesti o dobrobiti koje šumski ekosustavi daju našem planetu, kao i cijelom čovječanstvu, dana 21. ožujka obilježava se Međunarodni dan šuma kada se diljem svijeta stavlja naglasak na edukaciju javnosti o koristima i važnostima šuma za opstanak svih živih bića na Zemlji.

Varoški lug: devastacija ili stručno i profesionalno gospodarenje?

Hrvatske šume negiraju optužbe o još jednoj devastaciji šuma, ovaj put u zaštićenom području Posebnog zoološkog rezervata Varoški lug na području Općine Dubrava. Svjesni su kako „prizori šumskih radilišta nisu nimalo privlačni i izazivaju zabrinutost sveopće javnosti“ te tvrde kako su objavljene fotografije „dokaz zahtjevnosti i težine šumarskog posla“. Uistinu, teško je zamisliti da će se ovaj odjel Varoškog luga nakon „radova na obnovi šumskih sastojina“ zazelenjeti već na proljeće.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER